11 mei 2023

Video-opdrachten: De moderne oplossing voor ouderwetse examenprocessen !

Maak kennis met GPAL Video-opdrachten

GPAL introduceert een nieuwe feature: video-opdrachten. Onze nieuwste App functie stelt je werknemers in staat om hun kennis en vaardigheden te demonstreren middels video opdrachten.

Geen enkelvoudige, stressvolle examens meer! Met video opdrachten kun je gemakkelijk meerdere testmomenten creëren, ook een paar maanden na een leertraject. Dit biedt niet alleen meer flexibiliteit bij het beoordelen, maar is ook een persoonlijke en effectieve manier om de vaardigheden en vooruitgang van medewerkers te testen én op peil te houden.

Zeg vaarwel tegen traditionele, verouderde methoden van beoordeling en verwelkom een meer interactieve manier om lerenden te evalueren!

Hoe werkt ‘video-opdrachten’ ?

Met onze Todo functie kun je al gemakkelijk een reeks instructievideo’s op een bepaalde volgorde verplicht aanbieden aan groepen medewerkers. Zo kun je snel micro-trainingen en herhaaltrainingen inplannen of bijvoorbeeld een onboarding of specifieke training opvolgen.

Nu kun je deze leermomenten aanvullen met toetsing in de app. Aan het eind van een Todo kun je nu een video opdracht toevoegen. Lerenden kunnen dan na een training hun kennis en vaardigheden demonstreren op video. Zo is het toetsmoment interactiever en kun je lerenden makkelijk voorzien van persoonlijke feedback. Ook blijven video-opdrachten beschikbaar, waardoor de leerling zijn eigen resultaten kan blijven inzien.

3 simpele stappen naar een betere toetsing

  1. Maak een Todo aan in de GPAL app en voeg een video opdracht toe.
  2. Lerenden demonstreren kennis en vaardigheden door een eigen video up te loaden
  3. Geef persoonlijke feedback aan lerenden

Meerdere evaluatie-vormen mogelijk

Prive of in groepsverband
Video-opdrachten kunnen prive en afgeschermd worden ingeleverd of in groepsverband. Zo kun je ervoor kiezen dat lerenden elkaars video’s kunnen zien en op elkaar kunnen reageren.

Peer feedback optie
Een beoordelaar kan gekoppeld worden aan ingeleverde video-opdrachten. Zo kun je gemakkelijk peerfeedback faciliteren of meer ervaren collega’s koppelen aan nieuwe collega’s.

De voordelen van Video-opdrachten

🎯 Leren op meerdere momenten in de tijd: Met video-opdrachten kun je meerdere toetsmomenten inplannen, zelfs als kennis-opfrisser of als navolging op een training.

🎯 Gepersonaliseerde toetsing en feedback: Met video-opdrachten kan de lerende makkelijker kennis en vaardigheden demonstreren. Ook kan er meer individuele feedback gegeven worden.

🎯 Interactief leerproces: Betrek lerenden bij de evaluatie. Wij zien vaak dat door de lerende te vragen een video te maken, deze meer reflecteert op zijn eigen kennis en vaardigheden. Zo wordt het leerproces interactiever.

🎯 Meerdere evaluatievormen mogelijk: Kies het juiste evaluatie format voor de juiste training of groep lerenden. Faciliteer feedback of geef lerenden toegang tot elkaars video’s.

Sneak peak

GPAL Video-opdrachten is de eerste stap naar een interactiever en gepersonaliseerd leer platform.

Ontdek zelf onze nieuwste feature video-opdrachten! Neem contact met ons op via info@gpal.nl om het uit te proberen.

Neem contact op met GPAL

Als je meer wilt weten over GPAL en wat GPAL voor je eigen organisatie kan betekenen, vertellen we je graag meer!

“Bij GPAL helpen we je graag verder. Samen met onze klanten blijven wij ons product verrijken en verbeteren”