Visie

Leer meer over onze visie! GPAL is een video-based learning platform met een simpele maar duidelijke filosofie. Altijd en overal leren middels video instructies in 1 handige app!

De kracht van video leren: Al ruim 40 jaar weten we dat traditionele en klassikale manieren van leren inefficiënt zijn! Een studie, reeds uitgevoerd in 1969(!), concludeerde dat na drie dagen slechts 10% van schriftelijke informatie werd onthouden door studenten, in vergelijking met 65% van de visuele/verbale informatie.

Waarom werkt visueel leren zoveel beter?

Visueel leren activeert het lange-termijngeheugen. Hierdoor wordt geleerde kennis langer onthouden. Visueel leren maakt informatie begrijpbaar. Visuele uitleg is vele malen sneller te begrijpen, waardoor kennisoverdracht soepeler en effectiever verloopt. Visueel leren verhoogt de motivatie. Het is immers veel leuker om een korte video te bekijken dan een langdradig handboek te lezen.

GPAL, ons visueel learning platform, innoveert leerprocessen door het gebruik van zelfgemaakte korte instructievideo’s als een manier van visueel leren. Wij geloven dat video-instructies gemaakt door uw eigen experts in combinatie met sociale groepsinteracties conventionele leermethoden overschaduwen.

Bron: Center for Creative Leadership

Leren in de context van de organisatie

Klassieke en traditionele vormen van leren hebben altijd nog de voorhand in scholen en organisaties. Maar al langere tijd weten we dat dit eigenlijk niet zo effectief is. Het wereldbekende 70:20:10 model laat zien dat we maar ongeveer 10% van onze kennis leren in klassikale lessen. Tegelijkertijd leren we het meeste van ‘on-the-job learning’, wel zo’n 70% namelijk. Eigenlijk dus best gek dat we nog zo veel tijd en geld stoppen in klassikale manieren van trainen die niet goed aanslaan.

GPAL haakt in op het 70:20:10 model. Wij zien dat een verschuiving van klassikale manieren van leren naar interactief en ‘op-de-werkplek’ leren het leerproces niet alleen versnelt, maar het ook een stuk efficiënter maakt. Door te leren in de context van de organisatie blijft kennis beter hangen en hoeft er minder tijd geïnvesteerd te worden om het kennispeil hoog te houden in de organisatie.

De vergeetcurve omzeilen

De vergeetcurve laat zien hoe snel de gemiddelde werknemer nieuw aangeleerde kennis weer vergeet. Zoals je hiernaast ziet zijn de meeste mensen al 80% aan kennis vergeten na slechts één week!

De vergeetcurve laat dus ook zien dat traditionele of klassikale lesvormen vaak niet goed werken, omdat werknemers maar op 1 moment in de tijd leren.

De vergeetcurve kun je makkelijk verslaan met één simpele oplossing: introduceer regelmatig leren en herhaling van kennis! Zoals je hierboven kunt zien, neemt het effect van de vergeetcurve af, elke keer dat nieuw aangeleerde kennis herhaald wordt. Door regelmatig leermomenten in jouw organisatie te faciliteren, wordt kennis dus beter onthouden door jouw personeel en houden ze belangrijke kennis paraat.

Met GPAL maken we het mogelijk om kennis laagdrempelig beschikbaar te maken voor werknemers. Met onze Todo functie kun je zelfs een reeks instructievideo’s op een bepaalde volgorde (verplicht) aanbieden aan de betreffende werknemers. Met notificaties herinner je de werknemers om met de korte video’s hun kennis snel en eenvoudig op te frissen!

GPAL Sprint-methode

Op basis van de belangrijkste bevindingen in de L&D wereld, hebben wij onze eigen sprint-methode ontwikkeld.

De GPAL Sprint-methode helpt je snel op weg met het maken en implementeren van instructievideo’s op de werkvloer. Het is dan ook onze ‘success strategy’ voor het snel, gemakkelijk en efficiënt opzetten van video-leren binnen jouw organisatie.

De 3 stappen:

  1. creeër
  2. distribueer 
  3. monitor

Zodra je begint met GPAL binnen jouw organisatie, helpt één van onze consultants je dan ook graag om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen!