28 februari 2019

Trends in Digitaal Leren: Video momenteel hét medium

Video is de nieuwe norm! Video is snel de nieuwe standaard aan het worden als meest gekozen medium in het leren.

Fosway Group, Europa’s grootste onafhankelijke HR-analist, heeft zojuist hun nieuwste onderzoek naar leertechnologie en hun inzichten in digitale leerpartners voor bedrijven uitgebracht. We delen graag enkele resultaten om meer inzicht te geven in de trends in digitale leeroplossingen.

1. Video wordt de nieuwe standaard

Video is in snel tempo de populairste media voor digitaal leren aan het worden. Of het nu gaat om performance support, mini trainingen of door gebruikers gegenereerde inhoud, video zal in 2019 nog verder groeien en zal de kern worden van wat mensen zien als microlearning. Potentieel lage kosten en snel te ontwikkelen. Voor sommige organisaties die laat zijn ingestapt met e-learning , is video een manier om de markt te veroveren, van een “e-achterblijver” tot een digitale leider.

2. “Waardevermeerdering” is de belangrijkste maatstaf voor succes voor corporate learning.

Naarmate organisaties steeds sneller evolueren, zijn de snelheid van leren en de ‘toegevoegde waarde’ van leren de belangrijkste maatstaven voor succes van leerprogramma’s. Terwijl velen nog steeds praten over adoptie en engagement, zullen slimme kopers kijken naar het maximaliseren van de bedrijfswaarde. Dit stimuleert de behoefte aan effectievere metingen en voor een betere integratie van leergegevens met data over werkelijke bedrijfsresultaten (verkoop, klanttevredenheid, groei, winstgevendheid). Datagestuurde oplossingen zijn in opkomst, maar helaas is dit nog ver verwijderd van de reguliere aanpak en zijn er nog aardig wat technische belemmeringen.

3. Microlearning krijgt meer invloed in 2019

Hoewel het omarmen van hapklare lessen al meer dan 15 jaar een trend is, zal de nieuwste belichaming hiervan onder het label ‘microlearning’ onvermijdelijk een kenmerk worden voor 2019, vooral in combinatie met video. Hoewel er veel positieve punten te benoemen zijn voor deze aanpak, moeten kopers ook kijken naar hoe ze echte vaardigheid en bekwaamheid opbouwen in het personeelsbestand. Dat betekent het opbouwen van echte leerervaringen die doelgerichte oefeningen en leercycli op de werkplek omvatten. Pas op voor de valkuil om microlearning als een andere inhoudelijke variant van e-learning te zien, als totaaloplossing. Leren is een proces en een reis; alleen inhoud is slechts een deel van het antwoord.

4. Het vergt creativiteit van leveranciers om oplossingen bedenken die verder gaan dan de traditionele e-learnings

Creativiteit en design zijn nog steeds cruciaal voor kopers. Maar nieuwe leerconcepten en -formats zijn belangrijker geworden dan alleen een educatief ontwerp, omdat leren steeds meer naar ‘continu leren’ toe gaat en wordt ingebed in de workflow. Kopers zijn nu op zoek naar een nieuw soort boeiende leerervaringen, maar veel van wat de traditionele e-learning markt biedt, mist nog steeds een aantrekkelijk scherp uitdagend randje. Ondanks alle hype moet gamification nog steeds doorbreken naar de mainstream, en technieken om de betrokkenheid van de leerling te vergroten worden minder vaak gebruikt dan men zou kunnen aannemen. Maar creatiever worden met traditionele e-learning cursussen is niet waar de markt naartoe gaat. Integendeel, er is een echte verandering! Nieuwkomers / next-gen leveranciers zien een toenemende vraag van kopers die op zoek zijn naar nieuwe leer-formaten op basis van design thinking en afgestemd op leerbehoeften.

Wil je meer weten over de trends in digitaal leren?

Download het Fosway Digital Learning report hier (https://www.fosway.com/9-grid-2/digital-learning/ )

Bron: Publication by David Perring, FLPI, LinkedIn; 10 Key Trends in Digital Learning; what you need to know.

Neem contact op met GPAL

Als je meer wilt weten over GPAL en wat GPAL voor je eigen organisatie kan betekenen, vertellen we je graag meer!

“Bij GPAL helpen we je graag verder. Samen met onze klanten blijven wij ons product verrijken en verbeteren”