22 juni 2020

GPAL basis leermiddel bij Defensie

GPAL basis leermiddel bij Defensie

Defensie adviseert GPAL voor praktijkgericht en zelfstandig leren. 

Defensie is continu bezig met het verbeteren van de leermiddelen die intern worden ingezet. Het koppelen van werkvormen aan digitale tools is hier een belangrijk onderdeel van. Door COVID-19 moesten opeens honderden opleidingen en trainingen worden omgegooid en werd het leren op afstand opeens zeer actueel. 

Adaptief als ze zijn, heeft Defensie dit in zeer korte tijd gerealiseerd en is er een infographic van gemaakt zodat opleiders snel kunnen kijken welke middelen ze tot hun beschikking hebben. GPAL staat in de paarse rechthoek genoemd als middel voor praktijkgericht lesgeven en als zelfstandig leermiddel. 

Bekijk onze case over hoe de Medische School DGOTC gebruikt maakt van GPAL om praktisch onderwijs te verbeteren. 

GPAL behoort tot één van de basisleermiddelen die breed worden ingezet binnen Defensie. Zo adviseert Defensie GPAL aan voor praktijkgericht en zelfstandig lesgeven. Met GPAL kan de instructeur makkelijk instructiefilmpjes maken en delen met de leerlingen. Leerlingen kunnen dan zelfstandig aan de slag met de opdracht, zichzelf filmen en persoonlijke feedback ontvangen. Daarmee is het dus mogelijk om praktijkgericht en op afstand les te hebben.  

Meer weten over GPAL?

Neem contact op met GPAL

Als je meer wilt weten over GPAL en wat GPAL voor je eigen organisatie kan betekenen, vertellen we je graag meer!

“Bij GPAL helpen we je graag verder. Samen met onze klanten blijven wij ons product verrijken en verbeteren”