Defensie adviseert GPAL voor praktijkgericht en zelfstandig leren. 

Defensie is continu bezig met het verbeteren van de leermiddelen die intern worden ingezet. Het koppelen van werkvormen aan digitale tools zijn hier een belangrijk onderdeel van. Door COVID-19 moesten opeens honderden opleidingen en trainingen worden omgegooid en werd het leren op afstand opeens zeer aktueel. 

Adaptief als ze zijn, heeft Defensie dit in zeer korte tijd gerealiseerd en is er een infographic van gemaakt zodat opleiders snel kunnen kijken welke middelen ze tot hun beschikking hebben. GPAL staat in de paarse rechthoek genoemd als middel voor praktijkgericht les-geven en als zelfstandig leermiddel. 

Bekijk onze case over hoe de Medische School DGOTC gebruikt om praktisch onderwijs te verbeteren. 

GPAL behoort tot één van de basis leermiddelen die breed worden ingezet binnen Defensie. Zo adviseert Defensie GPAL aan voor praktijkgericht en zelfstandig lesgeven. Met GPAL kan de instructeur makkelijk instructiefilmpjes maken en delen met de leerlingen. Leerlingen kunnen dan zelfstandig aan de slag met de opdracht, zichzelf filmen en persoonlijke feedback ontvangen. Daarmee is het dus mogelijk om praktijkgericht en op afstand les te hebben.  

 

Meer weten over GPAL?


    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and
    Terms of Service apply.