23 mei 2024

Checklist: Leren op de werkplek verbeteren? Deze 3 elementen zijn cruciaal

Voor steeds meer organisaties is het goed faciliteren van Leren op de werkplek steeds belangrijker. Het goed ondersteunen van werknemers zorgt er immers voor dat werknemers beter hun werk kunnen uitvoeren, waarborgen de kwaliteit en zorgen voor een betere borging van kennis. 

Wil je weten hoe je makkelijk zelf aan de slag kan met het verbeteren van werkplekleren? Check of jij deze 3 cruciale elementen al in de praktijk hebt gebracht! 

1 – Maak kennis zo toegankelijk mogelijk

Stel je voor dat je een spannende serie aan het kijken bent op Netflix, dan wil je natuurlijk de volgende dag weer verder kijken waar je was gebleven. Als je elke keer weer de goede aflevering moet zoeken, heb je meteen al minder zin! Met leren is dat precies zo. Als werknemers hard moeten werken om relevante kennis te vinden, haken ze al snel af. Het is daarom belangrijk om kennis zo toegankelijk mogelijk te maken, en het liefst de juiste kennis op het juiste moment! 

Onze feature ‘continue watching’ leent zich hier uitstekend voor. Met deze feature kunnen werknemers altijd precies de draad weer oppakken van waar ze waren gebleven de vorige werkdag! Ook kun je scanbare QR-codes strategisch inzetten door deze op handige plekken te plakken en te koppelen aan de juiste video’s.  

Door deze elementen toe te voegen, maak je kennis nog toegankelijker en verbeter je het leerpotentieel van je werknemers.

 

2 – Regelmatig kennis herhalen

De vergeetcurve laat zien hoe snel de gemiddelde werknemer nieuw aangeleerde kennis weer vergeet. Zoals je hierboven ziet zijn de meeste mensen al 80% van geleerde kennis vergeten na slechts één week!

Dat is natuurlijk onwijs zonde, niet alleen voor de organisatie, maar ook voor de werknemer zelf! Het goede nieuws: Er is een snelle en simpele manier om ervoor te zorgen dat werknemers belangrijke kennis langer paraat houden op de werkplek! Regelmatig kennis herhalen!

Dit kun je gemakkelijk faciliteren met de Todo functie. Met Todo kun je een reeks instructievideo’s op een bepaalde volgorde (verplicht) aanbieden aan werknemers. Met notificaties herinner je de werknemers om met de korte video’s hun kennis snel en eenvoudig op te frissen! 

3 – Kennispeil testen en persoonlijke feedback

Een laatste belangrijke onderdeel van werkplek leren is het personaliseren van het leertraject. Dit doe je het beste door periodiek kennis van werknemers te peilen en persoonlijke feedback aan hen verschaffen. Dit klinkt misschien als veel werk, maar met de juiste GPAL functionaliteiten is dit makkelijk te faciliteren! 

Met Checker kun je vanaf nu op een laagdrempelige en interactieve manier de geleerde kennis van je werknemers controleren! Wanneer alle videoinstructies zijn bekeken, opent Checker automatisch en worden er meerdere vragen gesteld over de inhoud van deze videoinstructies. De gebruiker kan in een chatvorm eenvoudig de vragen beantwoorden. Op basis van foutieve antwoorden, worden meteen de juiste videos aangeraden om opnieuw te bekijken.

Neem contact op met GPAL

Als je meer wilt weten over GPAL en wat GPAL voor je eigen organisatie kan betekenen, vertellen we je graag meer!

“Bij GPAL helpen we je graag verder. Samen met onze klanten blijven wij ons product verrijken en verbeteren”