Hoe AI kan helpen bij het maken van instructievideo’s

Op deze pagina staat een overzicht van interessante AI-toepassingen om te gebruiken voor de creatie van (nieuwe) instructievideo’s.

AI gebruiken met GPAL?

AI heeft in de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Na de internationale uitrol van OpenAI’s ChatGPT heeft iedereen het over de mogelijkheden. In de slipstream van ChatGPT zijn er ook veel andere AI toepassingen met een toenemende bekendheid. De kwaliteit wordt met de dag beter.

Veel bedrijven en organisaties zoeken naar mogelijkheden om snel en eenvoudig instructievideo’s te maken. In sommige gevallen kan AI helpen om dit proces te versnellen. Bij GPAL helpen wij graag bij deze zoektocht en daarom hebben wij zelf de nodige tools uitgeprobeerd.

#1 Synthesia

Met Synthesia kun je snel teksten omzetten in overtuigende video’s. Dit platform gebruikt AI om verbluffend realistische digitale avatars en stemmen te genereren in meer dan 120 talen!

Je typt de tekst die je wilt overbrengen, kiest een AI-avatar die jouw boodschap presenteert, en selecteert een bijpassende stem. In een handomdraai creëer je zo aantrekkelijke, informatieve video’s die ideaal zijn voor onboarding, trainingen en het delen van kennis!

Voorbeeld met Synthesia

#2 Opus Clip

Met Opus Clip maak je automatisch korte instructievideo’s van een langere video! Hoe? Heel simpel! Opus analyseert jouw video en splitst deze razendsnel op in korte segmenten die meteen de meest essentiële informatie bevatten.

Ideaal voor bijvoorbeeld docenten en trainers die een les of training al op video hebben staan en deze met slechts één klik op de knop snel kunnen transformeren naar korte, overzichtelijke video’s. Deze clips kun je dan snel en moeiteloos delen via de GPAL-app met je collega’s.

Voorbeeld met Opus Clip

#3 Guidde

Guidde maakt het eenvoudiger dan ooit om specifieke processen en workflows te demonstreren via screen recording, zoals het gebruik van lastige software of programma’s.

Guidde gaat namelijk verder dan alleen opnemen. Terwijl je je stappen doorloopt, creëert de AI automatisch een beschrijvingen voor elke stap en voegt deze direct toe aan de video met titels en interactieve elementen. Wil je je video’s een persoonlijk tintje geven? Voeg dan eenvoudig een voice-over toe met een AI-gegenereerde stem.

Voorbeeld met Guidde

#4 Rask

RASK maakt het vertalen van video-based trainingen in andere talen verrassend eenvoudig en razendsnel. Dankzij geavanceerde ‘voice cloning’ technologie wordt niet alleen de tekst vertaald, maar wordt ook de stem van de originele spreker nauwkeurig nagebootst. Ideaal voor internationale bedrijven of als je een meertalig team hebt!

Voorbeeld met Rask.AI

#5 Descript

Maak video-editing moeiteloos met Descript! Met deze innovatieve tool kun je in een handomdraai je video’s professioneel en interactief te maken.

  • Film tegelijkertijd je scherm en jezelf zodat je perfecte tutorials of presentaties kunt maken.
  • Storende ‘uh’s en ‘um’s in je spraak? Die verwijder je met een simpele klik automatisch.
  • Vervang de achtergrond van je video of verwijder achtergrondgeluiden voor een studio-achtige uitstraling!

En het beste van alles? Nooit meer een hele video opnieuw opnemen omdat er iets kleins mis was. Met Descript bewerk en perfectioneer je je bestaande video’s zonder gedoe.

Voorbeeld met Descript

#6 HeyGen

Wil je wel graag je video-trainingen persoonlijk houden, maar niet elke keer tijd vrijmaken om video’s op te nemen? Probeer dan HeyGen! Binnen slechts 5 minuten creëer je met HeyGen jouw digitale dubbelganger die jouw uiterlijk en spraak kan nabootsen.

Deze avatars zijn niet alleen technologisch geavanceerd, maar ze bieden ook de mogelijkheid om nieuwe gebruikers of medewerkers op een unieke, persoonlijke manier te verwelkomen en te begeleiden. En het gaat toch een stuk sneller dan zelf achter het scherm te kruipen!

Voorbeeld met HeyGen

Download nu onze AI Whitepaper

Ontdek in onze whitepaper hoe AI-technologieën het inwerken, trainen en opleiden binnen jouw organisatie kunnen versnellen en verrijken.

Wat vind je in deze Whitepaper?

  • Inzichten in 6 baanbrekende AI tools (en hoe je deze in de praktijk inzet).
  • Achtergrond informatie en indicatie van de kosten.
  • 4 essentiële tips voor veilige AI-implementatie.

Van het ontwikkelen van instructievideo’s tot het creëren van dynamische toetsing die bijdragen aan een betere kennisbehoud, wij laten zien hoe je de nieuwste AI-technologieën kunt benutten om niet alleen instructievideo’s te verbeteren, maar ook het inwerkproces, de trainingen en de opleiding van jouw personeel te optimaliseren.

Meer weten over AI & GPAL? Bekijk onze workshop (On demand)

In deze workshop worden de bovenstaande tools besproken en zijn er mini demo’s te zien van deze tools. Er is daarnaast aandacht voor de veiligheid m.b.t. AI. Hoe ga je daar als organisatie mee om? De sessie duurt ongeveer 55 minuten. Na een aanvraag kun je direct kijken!

Wat kun je verwachten:

  • Een aantal interessante AI toepassingen voor het maken, vertalen of bewerken van video’s.
  • AI op een veilige manier inzetten. Hoe pakt GPAL dit aan?
  • Een eerste preview van AI intergratie binnen het GPAL platform.

Blijf de ontwikkelingen volgen

Het gaat de afgelopen jaren erg hard met de ontwikkeling van AI. GPAL volgt deze ontwikkeling met bovengemiddelde interesse. Natuurlijk vooral wanneer het gaat over tools voor het maken of verbeteren van instructievideo’s.

Wil je nu op de hoogte blijven van deze ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! Op die manier blijf je op de hoogte van al deze ontwikkelingen.

Schrijf je in voor de GPAL Nieuwsbrief

Onze oplossing bestaat uit 4 pijlers

GPAL is een platform waarbij uw medewerkers zelf in hoge mate mee kunnen doen – we zijn een platform voor en door medewerkers. Dit creëert zowel meer snelheid als meer betrokkenheid.

“We zijn momenteel druk bezig om bepaalde AI-functionaliteiten in onze apps te integreren.”

Jeroen – Product Owner van GPAL

Neem contact op met GPAL

Als je meer wilt weten over GPAL en wat GPAL voor je eigen organisatie kan betekenen, vertellen we je graag meer!

Kopje koffie? Wij gaan graag in gesprek met organisaties om de mogelijkheden te bespreken.

Rico Hoeboer – Commercieel Manager GPAL

Start met het verbeteren van de prestaties op de werkvloer

Wat ga je leren?

Het maken van instructie video’s via de app

Upload en deel video’s met collega’s

Groei samen met peer to peer interactie