Hoe kun je het leren via video instructies toepassen in Veilig Werken? Veiligheid NL werkt samen met GPAL om leren over veilig werken te stimuleren. Samen ontwikkelden ze het Safety Vloggen Programma

Met deze vlogging-methodiek maken medewerkers zelf instructiefilmpjes met een smartphone of tablet over hoe je risicovolle werkzaamheden op een veilige manier uitvoert. Zo leren ze op een interactieve manier van elkaar doordat ze zelf filmpjes te maken en filmpjes van collega’s bekijken (via de app of het scannen van de bijbehorende QR-code) en feedback uitwisselen.

In het programma worden medewerkers gestimuleerd om zelf met veilig werken aan de slag te gaan. Daarnaast gaan medewerkers door het Safety Vloggen meer met elkaar in gesprek over veilig werken. ‘Wat viel jou op?’, ‘Hoe doen we dat eigenlijk bij ons bedrijf?’ en ‘Wat kunnen we anders of beter doen?’ zijn vragen die met elkaar besproken worden.

Door het zelf uitleggen van hoe je werkzaamheden veilig kunt uitvoeren met Safety Vloggers, onthouden en leren medewerkers meer dan wanneer een supervisor of veiligheidskundige vertelt hoe het moet. En het mooie is dat collega’s elkaar ook feedback geven over bijvoorbeeld nieuwe of aanvullende stappen in een procedure. Dat kan in een gesprek maar ook via de GPAL app. Zo worden alle medewerkers actief betrokken bij het realiseren van gedragsverandering.

Meer informatie over Safety Vloggen: https://www.veiligheid.nl/veilig-werken/blog/youtube-op-de-werkvloer

Meer informatie over GPAL binnen uw organisatie: 

 

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and
    Terms of Service apply.